Vrijwilliger Marco Zaal staat achter de tap tijdens het Dorpsfeest. (Foto: Dorpsfeest Zoeterwoude)

Dorpsfeest Zoeterwoude zoekt vrijwilligers: 'Natuurlijk gaat het door, maar we hebben wel wat handjes nodig'

Het bestuur van het Dorpsfeest Zoeterwoude is naarstig op zoek naar vrijwilligers. De dertiende editie van het jaarlijkse festijn op Sportpark Haasbroek gaat sowieso door, maar om niet in de rode cijfers te komen zijn dringend ‘extra handjes’ nodig.

Het gratis festival voor inwoners van Zoeterwoude dankt haar bestaan aan de ruim honderd vrijwilligers die jaarlijks meehelpen. “Bandjes plakken, biertjes tappen, helpen met opbouwen en afbreken, het gebeurt allemaal door vrijwilligers. Zo houden we het voor iedereen betaalbaar. Maar het aantal aanmeldingen loopt sterk terug”, verstelt bestuurslid Arjan Bakx.

Bestuurslid Arjan Bakx roept vrijwilligers op om zich aan te melden voor het Dorpsfeest Zoeterwoude.

Lastiger
Bakx maakt zich zorgen over de toekomst van het festival. “Kijk naar Parkpop of Werfpop. Het is in de huidige tijd steeds lastiger om een gratis festival te organiseren. Prijzen stijgen. Er is hier niets op Haasbroek, geen stroom, geen water, geen tent. Alles moet worden ingehuurd en dat kost steeds meer. We willen geen 5,80 euro voor een biertje vragen, of hoge toegangsprijzen. Dat past niet bij het Dorpsfeest. Een groep vrijwilligers die meehelpt is van enorm belang”, legt Bakx uit.

Feesten
Zelf denkt Bakx dat sommige vrijwilligers bang zijn dat ze, als ze zich als vrijwilliger aanmelden, niet meer mee kunnen feesten. “Onterecht. Want vrijwilligers kunnen zich gerust voor alleen een middag of avond aanmelden. Dan kun je de rest van de tijd gezellig meefeesten”, stelt Bakx potentiële vrijwilligers gerust.

Snoepjes
Vrijwilligers worden door de organisatie in de watten gelegd. “Daar zorgt collega Stefan Zaal voor. Hij onderhoudt de contacten met de vrijwilligers, plant iedereen in, zorgt dat ze een t-shirt krijgen en dat er voldoende eten, drinken en snoepjes voor iedereen zijn. En wie helpt met opruimen krijgt na afloop ook nog een lekker biertje of ander drankje”, vertelt Bakx.

Het Dorpsfeest Zoeterwoude wordt gehouden van 20 tot en met 23 juni. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via stefan@dorpsfeestzoeterwoude.nl of via het formulier op de website van het evenement. “Doe het, want we willen dat dit belangrijke feest voor Zoeterwoude blijft bestaan.”

Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×