Een vol parkeerterrein voor zwembad De Zijl. (Foto: Omroep West)

Gratis parkeerterrein overvol met omzeilers betaald parkeren: 'Ik kom kwartier eerder naar zwemles'

Op het parkeerterrein voor zwembad De Zijl in Leiden kun je gratis je auto neerzetten. Dat is bedoeld voor bezoekers van het zwembad. Maar het parkeerterrein staat vaak vol met auto’s die op deze manier het betaald parkeren in de rest van Leiden willen omzeilen. De SP heeft raadsvragen gesteld.

“Het staat hier gewoon altijd vol”, zegt de vrouw die noodgedwongen te vroeg naar het zwembad komt. Ze stapt uit met drie kleintjes en zegt: “Ik heb het idee dat auto’s hier ook heel lang staan.”

Het parkeerprobleem bij het zwembad aan de Paramaribostraat speelt al tijden. Mensen die gratis willen parkeren, laten zich niet weerhouden door het bord bij de ingang waarop staat dat het terrein alleen voor bezoekers van De Zijl en de aangrenzende sporthal is.

“Ik zag zelf net ook hoe mensen hier parkeren en dan met rolkoffertjes verder de stad in gaan”, zegt SP-gemeenteraadslid Stefan Haas. Bij de ingang van het parkeerterrein staat wel een slagboom, maar die staat omhoog. “Die is bovendien niet lang genoeg om de hele ingang af te sluiten.”

“Het college van burgemeester en wethouders zegt dan dat mensen ook wel met de fiets kunnen komen, maar dat geldt niet voor iedereen. Ouderen hebben soms bijvoorbeeld moeite met bewegen en kunnen niet hierheen fietsen, terwijl zwemmen juist heel goed voor hen is.”

Gratis uitrijkaartje
Wat de SP’er betreft, wordt op het parkeerterrein zo snel mogelijk betaald parkeren ingevoerd. Net als in het gebied om De Zijl heen. “Bezoekers van het zwembad en de sporthal kunnen dan bijvoorbeeld een gratis uitrijkaartje krijgen. Op die manier kun je misbruik tegengaan.”

De SP heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, maar is nog in afwachting van de antwoorden. Daaruit moet blijken wat de gemeente Leiden wil doen om de problemen op te lossen.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×