(Foto: Chris de Waard)

Spoedsluiting pand beddenwinkel Brandts Buyskade na explosie

Burgemeester Peter van der Velden heeft het pand van een beddenwinkel aan de Brandts Buyskade voor vier weken gesloten. Het gaat om een spoedsluiting op basis van de gemeentewet. Bij de winkel ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.

Ter bescherming van de omgeving en ook om herhaling te voorkomen is het pand nu voor een periode van vier weken gesloten. Die tijd wordt gebruikt om te beoordelen of er aanvullende maatregelen genomen moeten worden.

“Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat”, aldus de gemeente Leiden in een verklaring. “De burgemeester neemt dit incident daarom zeer hoog op.”

Het is overigens al de tweede keer dat het betreffende bedrijf door de burgemeester op slot wordt gedraaid. Eerder deed burgemeester Lenferink dat ook al eens in 2016, nadat bij het bedrijf henneptoppen werden gevonden bij een doorzoeking. Die vond destijds plaats na een verdenking van witwaspraktijken en handel in verdovende middelen.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Boxspringstudio Brandts Buyskade


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×