In het Blekerspark is het Glibberbal opgebouwd. (Foto's en video: Robbert Beurse en Keanu van de Bie)

Glibberbal gaat sowieso door: 'De poncho's liggen klaar'

Ondanks de natte weersverwachting kijkt de organisatie uit naar het komende Glibberbal. Zaterdag vindt de Leidse versie van Te land, ter zee en in de lucht plaats in het Blekerspark in Leiden. Regen of niet, de organisatie is ervan overtuigd dat het evenement doorgaat. Om het publiek een beetje droog te houden worden er gratis poncho’s uitgedeeld.

In de stralende zon werken de organiserende studenten donderdag aan de opbouw van de baan. “Het park is veranderd in een heus evenemententerrein. Er staan barren, wc’s, er komen nog foodtrucks maar waar het vooral om draait is natuurlijk de baan”, vertelt Niels Zijdenbos, een van de organisatoren. Met enige angst kijken de studenten op tegen de voorspelde regen. “Natuurlijk zien we het liefst dat het net zulk lekker weer is als vandaag. Maar vrees niet, het Glibberbal gaat door. De poncho’s liggen klaar”, grapt Zijdenbos.

Iedereen
Studentenvereniging Augustinus heeft de organisatie van de wedstrijd, waarbij deelnemers zo snel mogelijk van de baan naar de bel moeten zien te komen, opgepakt. “We willen iets geven aan de stad. Dat doen we nog vanuit onze lustrumviering, vorig jaar. Het Glibberbal is dan ook voor iedereen. Niet alleen studenten doen mee”, vertelt medeorganisator Yara Kranenburg.

Record
Beide organisatoren kunnen de verleiding niet weerstaan om even in de top van de glibberbaan te klimmen. “Het is wel hoog. Ik ben blij dat ik er zelf niet af hoef”, grapt Kranenburg. Zijdenbos deelt die mening. Toch heeft het tweetal wethouder Fleur Spijker zover gekregen om wel af te dalen. “Samen met onze voorzitter, Auke Hofman, zal ze met een kar naar beneden racen om het record proberen te pakken”, onthult Zijdenbos.

Het Glibberbal is op zaterdag 25 mei van 12.00 uur tot 22.00 uur. Naast de wedstrijd verzorgt de Leidse formatie Barry Badpak een optreden. Toegang is gratis.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×