lintje voor José Tieleman
José Tieleman-Shamier kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Peter van der Velden. (Foto: Gemeente Leiden)

Lintje voor José Tieleman-Shamier

José Tieleman-Shamier heeft donderdag uit handen van burgemeester Peter van der Velden een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Als managementassistent werkte ze 45 jaar onafgebroken in het LUMC. Zij ontving de onderscheiding na afloop van haar afscheidsreceptie. José Tieleman-Shamier werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van der Velden noemde Tieleman-Shamier een ware ambassadeur voor het ziekenhuis. Als managementassistent werkte ze op diverse afdelingen, waaronder Anesthesiologie en haar huidige afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde. “Haar buitengewone inzet en gedrevenheid werd en wordt nog steeds enorm gewaardeerd. Haar grote kennis van het ziekenhuis maakt haar een ideale collega voor afdelingsoverstijgende vragen”, zei de burgemeester.

Vrijwilliger
Naast haar drukke werkzaamheden zet Tieleman-Shamier zich in haar vrije tijd in als vrijwilliger, zoals bij De Houtkamp waar ze met verstandelijk gehandicapten zeer diverse activiteiten onderneemt. Ze was als begeleidster bij de seniorleden in ‘de Stam’, als groepssecretaris, als secretaris, en later lid van het stichtingsbestuur onmisbaar voor de groep. De groep heeft, in de ruim vijftig jaar van haar bestaan, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het plezier van de jongeren met een beperking.

Verder is Tieleman-Shamier al ruim twintig jaar actief bij ProParte, de vereniging voor hoogleraren van de Universiteit Leiden, hun echtgenoten en partners. Zij heeft sinds 1995 de voorganger van de vereniging, de Vereniging van Hoogleraren en Lectoren van de Rijksuniversiteit te Leiden (HOLEC), ondersteund, naast haar drukke baan in het LUMC/AZL. Dat betrof zowel secretariële ondersteuning met de gehele ledenadministratie als ook de gehele financiële bedrijfsvoering.

Fusieproces
Tieleman-Shamier heeft bijzonder veel energie gestoken in het fusieproces en de daaropvolgende digitalisering en automatisering van een aantal financiële processen, zo vertelde de burgemeester. Ook na de fusie tot ProParte ondersteunt ze de vereniging nog steeds bij het uitvoeren van haar bestuurstaken. “Zij doet dat als vrijwilliger voortvarend, met grote inzet, nauwgezet, met een groot gevoel van verantwoordelijkheid, met humor en enthousiasme intussen al 28 jaar.”

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×