Veel hinder in en om Leiden door werkzaamheden aan treinspoor

Prorail werkt tot en met woensdagavond aan het spoor in en rond Leiden. Daardoor zijn overgangen een deel van de tijd afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Ook de spoorbrug over het Rijn-Schiekanaal wordt niet bediend, waardoor ook de scheepvaart hinder kan ondervinden. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Reizigers worden met bussen vervoerd tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

Tussen Alphen aan den Rijn en Leiden worden op verschillende plekken de spoorstaven, het ballast en de dwarsliggers vervangen. Ook aan een aantal overwegen vindt onderhoudt plaats. Vanaf zondagochtend 5.00 uur tot woensdagavond 19.30 uur wordt er gewerkt aan de overweg bij het Roomburgerpad en het Cronesteinpad. Tot maandagavond 18.00 uur aan de overgang bij de Telderskade en tot maandag 21.00 uur aan de overweg bij de Haagweg. De overgang in de Morsweg is van maandagavond 23.00 uur tot woensdagmiddag 17.00 uur aan de beurt.

Omwonenden kunnen geluidsoverlast ondervinden, zo waarschuwt de spoorbeheerder.

 • Telderskade
  Telderskade
 • Spoorbrug
  Spoorbrug
 • Roomburgerpad
  Roomburgerpad
 • Cronesteinpad
  Cronesteinpad

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×