Schimmelvorming in een van de woningen. (Foto: SP Leiden)

SP Leiden voert actie tegen huurverhoging schimmelwoningen

De SP Leiden gaat samen met bewoners van schimmelwoningen actie voeren tegen een aangekondigde huurverhoging van 5,6 procent. De partij wil goed onderhoud van de woningen afdwingen door bewoners te helpen bij het indienen van bezwaarschriften. De actie richt zich tegen woningcorporatie de Sleutels, die volgens een onderzoeksrapport rijk genoeg is en de huizen in een fatsoenlijke staat zou moeten houden.

De SP trok eerder al samen met andere partijen in de Leidse gemeenteraad op tegen gebrekkig en achterstallig onderhoud. Bij een gang door de wijken bleken er ziekmakende woningen te zijn waar de paddenstoelen letterlijk uit de muur groeien.

“De huurverhoging moet van tafel en de woningen moeten worden opgeknapt. Bewoners hebben recht op een gezonde woning”, zegt SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen. “De huurders pikken het niet langer en hebben de SP benaderd. Daarom gaan wij opnieuw actie voeren met ze, te beginnen in de Borneostraat in de Kooi. Als deze actie succesvol is, gaat er ook werk gemaakt worden van de Prinsessenbuurt, de Hoven en de Rivierenbuurt.”

Bellen
“Bewoners betalen maandelijks huur en daarmee betalen ze ook voor onderhoud. Soms wonen mensen al dertig of veertig jaar in dezelfde woning. Ze vertellen dan dat er in al die jaren nauwelijks onderhoud is gepleegd en klagen over tocht, schimmel, rottende kozijnen, lekkage en kapotte dakgoten. Keer op keer bellen ze en toch wordt het niet opgelost”, aldus Theeuwen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×