De nieuwbouw die tot nu toe Watergeuskade werd genoemd, wordt een wijkje met namen over 3 October. (Impressie: FSD)

Leiden krijgt een 3 October-wijkje

Voor de nieuwbouwlocatie aan de Zoeterwoudseweg heeft de straatnamencommissie namen bedacht rond het thema ‘3 October’. Door de ontwikkelaar was eerder de naam Watergeuskade bedacht, maar omdat er al een Watergeuzenstraat bestaat, kan deze naam niet gebruikt worden.

De commissie vond het vanwege 450 jaar Leidens Ontzet wel een mooi moment om een aantal andere namen toe te kennen binnen dat thema. Dat worden de Haring en Wittebroodkade, het Hutspotpad, het Klapstukpad, het Pastinaakpad en het Peen en Uipad. In de onderschriften wordt een toelichting op die namen gegeven.

De namen zijn eerder door verschillende inwoners geopperd, onder andere bij de prijsvraag voor de Singelparkbruggen. Volgens de officiële procedure worden de namen eerst gepubliceerd in de Stadskrant en kan er inhoudelijk nog op gereageerd worden. Als er geen onoverkomelijke bezwaren zijn, worden de namen door het college vastgesteld. Wanneer de paden in gebruik worden genomen is nu nog niet bekend.

Advertentie

Leiden Maatschappij Watergeuskade


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×