De bands treden op in de muziektent die de gemeente Zoeterwoude jaarlijks beschikbaar stelt. (Foto: Robbert Beurse)

Twaalfde editie Jammer Popfestival in Zoeterwoude zondag in oksel A4

Het is een van de best bewaarde geheimen van Zoeterwoude. Het gratis popfestival dat een keer per jaar in de kleinste gemeente van Zuid-Holland wordt georganiseerd. Op zondag 2 juni is het weer zover: de twaalfde editie van het Jammer Popfestival.

Sinds 2010 organiseert Zoeterwoudenaar Peter van Rijn het festival jaarlijks op het voormalige zoutopslagterrein in Zoeterwoude-Dorp. De toegang is gratis, deelnemen ook. De enige voorwaarde is dat de bandjes die optreden de rest van het jaar repeteren in de tot studio omgebouwde keet die ook op het terrein staat.

Organisator Peter van Rijn over het Jammer Popfestival in Zoeterwoude.

Oksel
“Kom zondag naar de oksel van de A4. Dat is naast het La Place restaurant, aan de andere kant van de oprit naar de snelweg. Er treden tien bandjes op, er is een hapje en een drankje en voor de kinderen een springkussen. En dat gratis”, vertelt Van Rijn enthousiast. Het festival begint om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Elke band mag een half uur optreden. “Het wordt echt weer heel veelzijdig. Jazz, alternatieve rock, metal, alles komt voorbij. En dat is juist zo leuk”, zegt de organisator.

Jan Kortman is een van de muzikanten die optreedt tijdens het Jammer Popfestival.

Loting
Door middel van loting is bepaald welke bands mogen optreden. “De animo was dit jaar groot. Te groot. Dus helaas kan niet iedereen meedoen. Toen heb ik, voor de camera, geloot. Helaas viel er dus een aantal bands af, maar die mogen volgend jaar op het podium staan. Gelukkig begrepen ze het”, vertelt Van Rijn.

Parkeren
De organisator roept iedereen op om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het festival te komen. “Je kunt dan bij Garage Versteegen het terrein op, links bij de bezinepompen door het hek en dan gewoon de weg volgen”, legt hij uit. Wie toch met de auto komt, moet zodra hij de oprit van de A4 richting Amsterdam oprijdt, rechtsaf het terrein oprijden. “Parkeren is ook gratis”, grapt Van Rijn.

Advertentie

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×