(Foto's: Regio15)

Wassenaarse krakers moeten half juni weg

De groep krakers die sinds 19 mei een perceel aan de Jagerslaan in Wassenaar in gebruik heeft genomen, moet het stuk land uiterlijk 13 juni verlaten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten, nadat woensdag een hoorzitting over het gekraakte terrein was gehouden.

Het land werd op zondag 19 mei gekraakt. Volgens burgemeester Leendert de Lange heeft de gemeente Wassenaar er sinds dat moment alles aan gedaan om de kraakactie te beëindigen. Ook de eigenaar van de grond wil zo snel mogelijk van de krakers af. Hij deed op 20, 23 en 28 mei aangifte bij de politie.

Volgens de rechter-commissaris wordt er in elk geval sinds 19 mei wederrechtelijk, zonder toestemming van de eigenaar op het perceel verbleven. De krakers hebben tot donderdag 13 juni de tijd op het terrein te verlaten. Dat dient voor  9.00 uur te gebeuren.

De Lange schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat hij er vanuit gaat dat de krakers gehoor zullen geven aan de rechterlijke uitspraak. “Als dat niet het geval is, zullen wij ervoor zorgen dat de uitspraak wel wordt nageleefd.” Iedereen die na 9.00 uur nog aanwezig is zal door de politie worden verwijderd. Dat geldt ook voor eventuele bezittingen van de krakers die dan nog aanwezig zijn.

Advertentie

112 Sleutelstad Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×