Op het Morssingelterrein worden volgende week grotere leidingen in de grond gestopt voor het afvoeren van grondwater.

Waterafvoer Morssingelterrein tijdelijk uitgebreid

Om het grondwater goed af te kunnen voeren bij de bouwplaats van De Geus bij station Leiden Centraal is een paar maanden geleden zogenoemde bronbemaling aangebracht op het grasveld bij het Morssingel parkeerterrein.

Het leidingwerk en de putten die toen zijn aangebracht blijken minder water af te kunnen voeren dan verwacht en daarom worden ze komende week vervangen door nieuwe grotere leidingen. Op de stoepen bij het parkeerterrein worden later ook nog drie extra afvoerputten aangebracht. Aansluitend gaat een hoveniersbedrijf het grasveld opnieuw inzaaien.

Als de kelder en de vloer van de begane grond van De Geus klaar zijn, worden de putten en leidingen weer verwijderd.

Overlast
Om de overlast voor omwonenden te beperken, worden de werkzaamheden uitgevoerd in stukken van ongeveer tien meter. Hierbij wordt telkens een deel van het straatwerk opengebroken. Bij in- en uitritten van gebouwen komen loopbruggen of rijplaten.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×