Vorig jaar was het verbindingsdiner op de Hooglandse Kerkgracht. (Foto: Chris de Waard)

Verbindingsdiner studenten en Leidenaren: aan tafel op het Garenmarktplein

Een tafel van tweehonderd meter, een driegangendiner, een wethouder die de opening verzorgt en muziek. Zie hier de ingrediënten van de ‘Langste Leidse Tafel’. Op zondag 9 juni nodigen studenten de andere inwoners van Leiden uit met hen aan tafel te gaan. “We willen verbinding”, zegt organisator Bauke Drenth van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).

Het diner aan de Langste Leidse Tafel is een initiatief van de PKvV, de overkoepelde organisatie van studentenverenigingen in Leiden. Voor 18,50 euro krijg je een driegangendiner, waarbij met allerlei voorkeuren rekening wordt gehouden. Studenten kunnen een kaartje kopen voor 9,50 euro en de PKvV deelt de helft van de kaartjes gratis uit via de Voedselbank Leiden e.o. en welzijnsorganisatie Incluzio. Speciaal voor Leidenaren met een smalle beurs.

Sleutelstad Nieuws-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Bauke Drenth van de PKvV over het verbindingsdiner op 9 juni op het Garenmarktplein.

Drenth is trots op het unieke evenement dat voor de tweede keer wordt gehouden. “Dit is uniek in Nederland en we zijn trots dat student en stad elkaar zo goed weten te vinden”, zegt hij. “We willen mensen samenbrengen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te leren kennen.”

Net als vorig jaar presenteert cultuurmakelaar Guido Marchena de avond.

Het is een openluchtevenement en dus afhankelijk van goed weer, maar de tafels worden onder marktkraampjes geplaatst. “Dus je zit in ieder geval droog”, zegt Drenth. “Het is op een zondagavond en het wordt geen nachtbraken”, belooft Drenth de omwonenden. “We houden het netjes. We beginnen om 18.00 uur, wethouder Fleur Spijker zal dan spreken en cultuurmakelaar Guido Marchena presenteert de avond. Om 22.00 uur is het afgelopen. Dat is ook fijner voor de buurt.”

Meedoen
Reguliere kaartjes zijn 18,50 euro, studenten- en kinderkaartjes zijn 9,50 euro. Tickets zijn te koop via studentenstadleiden.nl.

 

Leiden Maatschappij Langste Leidse Tafel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×