Zeventig trucks reden mee met de Toetertoer Leiden. (Foto: Lions Club Leiden Oude Rijn)

Leidse Toetertoer trekt veel bekijks

Onder luid getoeter reden zo’n zeventig vrachtwagens zaterdag mee met de 17e editie van de Leidse Toetertoer. Hun bijrijders zijn mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit jaar ging de rit door Leiden, Leiderdorp en de duin- en bollenstreek.

De colonne met aan boord tachtig bijrijders vertrok om 10.00 uur vanaf het Valkenburgs Meer. In een lange stoet gingen de trucks hierna luid toeterend door Valkenburg, Katwijk, Noordwijk, Teijlingen, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden. Langs de kant konden de deelnemers rekenen op flink wat publiek dat op het getoeter van de vrachtwagens af kwam.

De Toetertoer is een initiatief van Lions Club Leiden Oude Rijn, in samenwerking met stichting VTV Leiden (Vrijetijdsvereniging Leiden). De deelnemende bedrijven stellen belangeloos hun rijdend materieel en chauffeurs beschikbaar. Motoragenten van Politie Hollands Midden en vrijwilligers van het Motor Begeleidings Team zorgen voor een vlekkeloze verkeersbegeleiding. Het evenement wordt gesponsord door vele bedrijven uit Leiden en omgeving. De opbrengst gaat naar de VTV Leiden. Die organisatie verzorgt al vele jaren vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking.

Rond 12.00 uur was de Toetertoer weer terug op de startlocatie, waar de deelnemers en chauffeurs een lunch en een leuke ritje met de stoomtrein aangeboden kregen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×