Foto: Jan Frensen

Burgemeester Oegstgeest: 'Instellen samenscholingsverbod gerechtvaardigd'

Het instellen van een samenscholingsverbod bij winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest is gerechtvaardigd. Dat zegt burgemeester Jaensch op vragen vanuit de gemeenteraad. De burgemeester komt binnenkort met een uitgebreide update over de situatie bij het winkelcentrum

De fractie van Progressief Oegstgeest had vragen gesteld naar aanleiding van onrust in het dorp. Veel inwoners vroegen zich af of een samenscholingsverbod naar aanleiding van een aantal incidenten niet wat ver gaat. Gezien de aard van de incidenten is dat niet het geval, aldus de burgemeester. “Meestal als ik mensen spreek snappen ze het wel. Maar het heeft te maken met de onbekendheid van de incidenten. Veel gaat rond op sociale media en dat hebben mensen niet allemaal kunnen lezen.”

Jongeren
Ook geeft de burgemeester verduidelijking over de doelgroep van de maatregel. Hoewel de overlast rond het winkelcentrum veroorzaakt wordt door jongeren, geldt het samenscholingsverbod voor iedereen. Het onderscheid maken in leeftijd is namelijk niet toegestaan.

Sinds het instellen van het samenscholingsverbod hebben er zich in het gebied geen relevante incidenten voorgedaan, meldt de burgemeester. Volgende week komt hij met een uitgebreide update over de situatie. Begin juli wordt de gemeenteraad opnieuw geïnformeerd. Ook als er tussentijd grote ontwikkelingen zijn krijgt de gemeenteraad een update.

Het samenscholingsverbod ging op 9 mei in en duurt tot 25 augustus. In die periode is het tussen 9.00 uur ’s ochtends en 4.00 uur ’s nachts niet toegestaan om in groepen vanaf drie personen zich zonder doel op te houden rond het winkelcentrum.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×