(Foto en video: Felix Straatsma)

Muurcollage van ruim zestig meter in Rijnsburgertunnel

In de Rijnsburgertunnel, onder het spoor naast station Leiden Centraal, is vanaf nu een ruim zestig meter lang kunstwerk te zien. De nieuwe muurcollage is bedoeld om het Leiden Bio Science Park en de binnenstad op een artistieke manier met elkaar in verbinding te brengen.

“Het kunstwerk is door heel veel verschillende mensen gemaakt en door ons samengesteld”, vertelt Niki Koutouras van creatief bureau ARTvertisements. “Zoals je ziet is het heel kleurrijk en bevat het heel veel afbeeldingen. Zowel kunst als gedichten.”

Om inspiratie op te doen voor het versieren van de tunnel organiseerde de gemeente vorig jaar een publiekswedstrijd, waarbij Leidenaren hun eigen ideeën, bijvoorbeeld foto’s, gedichten of tekeningen, konden inzenden. Uit deze inzendingen zijn 33 uiteenlopende werken geselecteerd.

Het heeft even geduurd voordat het kunstwerk geplaatst kon worden. “Bij het aanbrengen ervan moesten we rekening houden met de temperatuurverschillen”, vertelt Barbara van Druten van ARTvertisements. “ls het te koud is, dan laat de betonfolie los. En als het te warm is, is dat ook weer ongunstig. Dus het moet perfect zijn, en vandaag is dat het geval.”

In totaal heeft het project ongeveer een jaar in beslag genomen. De officiële onthulling vindt plaats op woensdag 19 juni.

Advertentie

Cultuur Leiden Kunstwerk Rijnsburgertunnel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×