Luca van der Zijl. (Foto: Instagram)

Verdachte die Luca (22) ombracht, heeft meer misdrijven gepleegd

De man die er verdacht wordt de 22-jarige Luca uit Voorschoten om het leven gebracht te hebben, heeft al veel vaker voor de rechter gestaan voor gewelds- en andere misdrijven. Volgens diverse mensen die Omroep West gesproken heeft gaat het om de 41-jarige in Hazerswoude woonachtige Curaçaoënaar Edgmayr E, alias Etty E.

In september 2001 stond hij voor de rechter omdat hij in juli van dat jaar in Leiden iemand met een mes in de buik gestoken had. De galblaas van het slachtoffer moest verwijderd worden. E. was toen achttien jaar oud. Ruim drie jaar later, in december 2004, moest hij zich voor de politierechter verantwoorden voor een vechtpartij in Leiden. Dat gebeurde drie maanden eerder. En in 2008 zou hij bij een vechtpartij iemand die al op de grond lag nog tien keer tegen het hoofd hebben geschopt.

Prostitutie
In juni 2013 stond Etty E. samen met drie anderen terecht, omdat hij een vrouw in de prostitutie zou hebben gedwongen. Ze lieten haar in hotelkamers hoereren en cocaïne innemen toen ze ziek was, om toch te kunnen werken. In eerste aanleg werd E. veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken. Volgens het gerechtshof was niet te bewijzen dat er sprake was van dwang.

Arrestatie
Het steekincident waarbij Luca omkwam, vond zaterdagochtend 1 juni in alle vroegte plaats in een huis aan de Professor Lorentzlaan in Voorschoten. Niet veel later werd Etty E. in Leiden aangehouden in de tuin van een woning in de Zeeheldenbuurt. De politie wil niet bevestigen dat het om Edgmayr gaat, maar zei over de arrestatie: “De man leek behoorlijk onder invloed te zijn en verzette zich flink tegen zijn aanhouding.” Na een lange worsteling kon de verdachte, met behulp van medicatie, worden overmeesterd.

De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de verdachte twee weken langer vast blijft zitten. Hij zit in volledige beperking en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat.

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×