Europese subsidies dragen bij aan de werkgelegenheid in Leiden en de Leidse regio. (Foto: Chris de Waard)

Bijna 80 miljoen aan Europese subsidies naar Leiden

In 2023 is 77,5 miljoen euro aan Europese subsidies in Leiden geland. Dat heeft de gemeente Leiden laten weten aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag.

“Er worden jaarlijks talloze Europese subsidies aangevraagd door verschillende Leidse instellingen en bedrijven. Een exact bedrag noemen is om die reden ingewikkeld, maar het jaar 2023 leverde grofweg dat bedrag op”, zo zegt een woordvoerder. “De kennispartners in de regio zijn erg sterk in het binnenhalen en werken met subsidies.”

Erasmus+ en Kansen voor West zijn voorbeelden van door Europa gefinancierde fondsen waar gebruik van wordt gemaakt. Vanuit deze fondsen zijn er, behalve voor zorg en welzijn, subsidies verleend voor onderwijs, innovatie, energie, circulaire economie, cultuur, samenleving, arbeidsmarkt, werkgelegenheid, natuur, milieu en biodiversiteit.

Werkgelegenheid
“Deze subsidies voor Leiden dragen sterk bij aan de concurrentiepositie van de Leidse regio. Ze leveren veel werkgelegenheid op”, zo meldt de gemeente. “Hierbij gaat het niet alleen om hoger opgeleiden, maar om een breed spectrum aan banen in de stad, in alle sectoren, ook in ondersteuning, schoonmaak, catering.”

In een interview met Sleutelstad over de verkiezingen op 6 juni noemde burgemeester Peter van der Velden het belangrijk wat Leiden aan hulp van Brussel kan verwachten. Woensdag kwam de gemeente Leiden dus met een berekening die hier enig inzicht in geeft.

 

 

 

 

 

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×