In het gemeentehuis van Zoeterwoude ontmoetten de oud-politici elkaar. (Foto en video: Robbert Beurse)

Eerste reünie Zoeterwoudse politiek drukbezocht: 'Leuk om terug te zijn'

Veel oude bekenden troffen elkaar afgelopen vrijdag op het gemeentehuis van Zoeterwoude. Op initiatief van oud-raadslid Gerard van der Hulst en oud-wethouder Sjaak Stuijt kwamen zo’n dertig oud-politici af op de reünie die op de voor hen zo vertrouwde plek werd gehouden.

Het was voor het eerst dat een dergelijke bijeenkomst in Zoeterwoude werd georganiseerd. De initiatiefnemers kijken enthousiast terug. “Het was erg leuk om terug te zijn en iedereen weer te zien. Andere gemeenten doen dit ook eens in de zoveel tijd. Misschien kan het in Zoeterwoude ook iets vasts worden”, zegt Van der Hulst.

Trots
Wanneer zoveel oud-politici elkaar ontmoeten, kunnen verhalen van vroeger niet uitblijven. Sjaak Stuijt, die namens Progressief Zoeterwoude in het college plaatsnam, is nog steeds trots op ‘zijn’ afvalbeleid. “Als een van de weinige gemeenten voerden we een ‘diftar systeem’ in waarbij je alleen betaalt voor je ‘grijze’ huisvuil en dat hebben we nog steeds”, blikt hij terug.

Natuurlijk zijn er ook dossiers waar de oudgedienden minder tevreden aan terugdenken, maar die proberen ze te laten rusten. Na een gezamenlijke bijeenkomst in de raadzaal en de kantine van het gemeentehuis, sloten enkele voormalige raadsleden de dag af met een etentje elders in het dorp.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×