Buurtbewoners geschrokken door vondst dode man: 'Het is heel onwerkelijk'

“Het is heel onwerkelijk. Ik kan mij niet voorstellen wat er daar gebeurd moet zijn met mijn buurman”, zegt een bewoonster van het hofje aan de Korte Langestraat in Leiden. De politie krijgt donderdagavond rond 19.30 uur een melding dat er iemand in de woning zou zijn overleden. Binnen wordt het lichaam van een 38-jarige Leidenaar gevonden. Volgens de politie blijkt dat de inwoner waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

In het huis op de eerste verdieping doet een medewerker van de forensische opsporing onderzoek. De speurneus draagt een wit pak. Even verschijnt hij met een blauwe vuilniszak bij de voordeur. Hij pakt vlug twee dozen aan van een collega en verdwijnt daarna weer naar binnen. De grijze bloemetjesgordijnen van het appartement zijn gesloten en aan de balustrade wappert een rood-wit politielint.

Buurtbewoners reageren vooral geschrokken op het overlijden van de man die volgens hen op zichzelf leefde, maar wel altijd vriendelijk gedag zei als hij anderen tegenkwam. Ze hopen snel op meer duidelijkheid van de politie. “Ik heb donderdagmiddag iemand heel hard horen schreeuwen in het huis van mijn bovenbuurman”, vertelt één van hen. Een vrouw die net het portiek binnenstapt met een tas boodschappen, blijkt boven de gevonden man te wonen. “Mijn dochter haalde weleens een pakje bij hem op en dan was hij heel vriendelijk. Zelf kwam ik hem hier eigenlijk amper tegen. Er heeft zich in ieder geval een drama afgespeeld in zijn huis. Het is heel erg voor de familie en we leven met hen mee.”

Weer een andere bewoonster uit het hofje ziet donderdagavond een huilende vrouw en veel politie bij het huis van haar buurman. In de deuropening van haar appartement doet ze haar verhaal: “Het is heel erg dat dit hem is overkomen. Ik ben vrijdagochtend een weekendje weggegaan en zie dat er nu nog steeds politie rondloopt. Het is niet fijn om daar continu mee geconfronteerd te worden. Ik hoop dat er snel meer duidelijk wordt en dat de politie iemand kan aanhouden.”

Scenario’s
Onder leiding van het Openbaar Ministerie is er een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Rondom de woning zijn agenten maandagmiddag bezig met een buurtonderzoek. Over de toedracht van het overlijden kan de politie nog weinig zeggen, ook is er nog niemand aangehouden. “Er worden meerdere scenario’s onderzocht. Als er mensen zijn die meer weten of beschikken over camerabeelden, vragen wij hen met ons contact op te nemen”, laat een politiewoordvoerder weten.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×