Het lichaam van Luca komt aan bij begraafplaats Rosenburgh. (Foto: Omroep West)

Doodgestoken Luca (22) naar laatste rustplaats gebracht: 'We love you Luca, we do!'

Het lied ‘We love you Luca, we do! We love you Luca, we do!’ wordt ingezet als het lichaam van de overleden Luca begraafplaats Rosenburgh op wordt gereden. Met een lange erehaag wordt de Voorschotenaar dinsdagmiddag naar zijn laatste rustplaats gebracht.

De 22-jarige Luca van der Zijl werd een kleine anderhalve week geleden doodgestoken op de Professor Lorentzlaan in Voorschoten. Dat gebeurde schuin tegenover zijn eigen huis. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Muziekstukken
Deze dinsdag was het tijd voor het afscheid van Luca. In een volgepakt kerkgebouw van Het Kruispunt, middenin Voorschoten, begon rond 11.00 uur een afscheidsdienst. Met verschillende sprekers en dertien muziekstukken die werden afgespeeld.

Rosenburgh
Daarna werd de kist van Luca met de rouwauto vanuit het centrum van Voorschoten naar begraafplaats Rosenburgh gereden, zo’n anderhalve kilometer verderop. Daar werd hij opgewacht door een erehaag van familie, (voetbal)vrienden, kennissen en anderen.

Stilte
Afgelopen weekend werd bij voetbalclub Voorschoten ’97 ook al stilgestaan bij het overlijden van Luca, die daar in het achtste elftal speelde. Na een minuut stilte werd de laatste wedstrijd van het seizoen afgetrapt tegen Sporting Leiden. Het duel eindigde, zoals vooraf afgesproken, in: 0-0.

Verdachte
Voor de fatale steekpartij zit een 41-jarige man uit Hazerswoude vast. Hij werd al vrij snel in Leiden aangehouden door agenten. Een week geleden besloot de rechter-commissaris dat hij in ieder geval twee weken langer in de cel moest blijven. Of het voorarrest daarna zal worden verlengd, moet de komende week blijken.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×