Het Werkcafé wordt uitgebreid tot één regionaal werkcentrum dat voorkomt dat je als werkzoekende verschillende instanties langs moet. (Foto: Sleutelstad)

Regionaal loket helpt straks mensen aan werk en werkgevers aan personeel

Het Werkcafé Leiden wordt uitgebreid tot één regionaal werkcentrum dat mensen aan werk helpt en werkgevers aan personeel. Het is een centrale actie uit het ‘Beleidsplan Werk en Participatie 2024-2027’ dat het college heeft vastgesteld.

“Er is een enorme vraag naar personeel, kijk maar naar de briefjes op de winkelruiten en in de horeca. Tegelijk zijn er veel mensen die thuis zitten”, vertelt wethouder Yvonne van Delft in een interview met Sleutelstad. “Daar zitten ook mensen bij met een arbeidsbeperking die een zetje nodig hebben.”

De gemeente Leiden biedt dan hulp in de vorm van een subsidie op de loonkosten voor de werkgever, met een beroepentest, een opleiding of een cursus taalbeheersing, of meteen al met een sollicitatiegesprek bij een werkgever. Bij het Werkcafé in het Stadskantoor in gebouw Level bij station Leiden kunnen werkzoekenden nu al iedere dinsdag tussen tien en twaalf uur binnenlopen met de wens ‘ik wil werk’.

Eén plek
“Het maakt niet uit of je een uitkering hebt of dat je een schoolverlater bent of dat je lang niet hebt gewerkt, omdat je voor de kinderen hebt gezorgd. De dienstverlening van het Werkcafé gaan we de komende jaren uitbreiden naar een regionaal werkcentrum zodat je niet bij allerlei verschillende instanties langs hoeft. Op één plek kun je dan terecht”, zegt Van Delft. “Werk is belangrijk. Het is voor mensen zelf prettig omdat je ertoe doet, het biedt onafhankelijkheid en inkomen, maar ook de samenleving zit om werkkrachten te springen.”

Tot en met donderdag 18 juli kunnen inwoners van Leiden hun mening geven over het Beleidsplan Werk en Participatie. Na verwerking van de inspraakreacties wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Leiden Maatschappij Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×