Kunstenaar Frank Letterie en wethouder Julius Terpstra bij het bronzen beeld 'Rennende Paarden'. (Foto's: Chris de Waard)

Vliegerpark geopend bij Ballonstraat

Achter de nieuwbouw van Octagon, het bouwproject aan de Stationsweg met twee flinke woontorens, is dinsdagmiddag een parkje opgeleverd. Het stukje groen tussen het beton kreeg de naam Vliegerpark mee.

In het midden ligt nu nog een zandvlakte, maar daar wordt nog gras ingezaaid. Dat veldje heeft de vorm van een vlieger. Eromheen loopt een jeu de boulesbaan en om de omwonenden te stimuleren daar gebruik van te gaan maken, bracht bouwwethouder Julius Terpstra drie setjes van het spel mee voor de drie bewonerscommissies van de omliggende gebouwen.

Wethouder Julius Terpstra, voorzitter Josy Schooneveld van de bewonerscommissie Octagon en kunstenaar Frank Letterie waren bij de opening aanwezig.

Een bijzonder rol was weggelegd voor de oudste aanwezige bij de opening van het parkje. Frank Letterie is kunstenaar, 92 jaar oud en maker van het bronzen kunstwerk ‘Rennende paarden’ dat het nieuwste park van Leiden siert. Hij was er speciaal voor uit Vorden naar Leiden gereden. “Ik loop momenteel niet zo goed, maar autorijden is geen probleem.”

Letterie maakte het kunstwerk in 1977 voor een plekje bij de toenmalige middelbare school De Noorderwiek aan de Ter Haarkade in Leiden. Na de sloop van die school werd het beeld door de gemeente Leiden opgeslagen in een depot. Daar is het nu uitgehaald voor een tweede leven in het stationsgebied. Van dezelfde kunstenaar staat nog een tweede beeld in de opslag, ‘Vallende Ruiter’. Ook daar heeft de gemeente een nieuwe plek voor op het oog. Het wordt te zijner tijd geplaatst op de Koepoortsbrug tussen de Doezastraat en de Herenstraat.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×