Vliegtuigen vormen de grootste bron van geluidsoverlast in Oegstgeest. (Foto: Pixabay)

Vliegtuigherrie Oegstgeest lastig aan te pakken

Vliegtuigen vormen de grootste bron van geluidsoverlast in Oegstgeest. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren onder inwoners. Maar juist aan de herrie van vliegtuigen kan de gemeente maar weinig doen, zegt wethouder Alfred Bus.

Alleen maatregelen die binnen de gemeentegrenzen uitgevoerd kunnen worden, vallen binnen de directe invloed van Oegstgeest. Zoals stil asfalt en geluidsisolatie van gebouwen. Maar voor grote herriebronnen zoals de A44 en vliegtuigen die over Oegstgeest naar de Kaagbaan van Schiphol vliegen, is Oegstgeest afhankelijk van anderen.

Wethouder Bus over aanpak geluidsoverlast en vliegtuigherrie.

Airliners
De herrie van vliegtuigen staat wel degelijk op de agenda van de gemeente, zegt de wethouder. “Ik zit aan tafel met onder meer de minister over dit onderwerp. Dat gaat niet snel. Dat zijn lange procedures en die struikelen dan in Europa of in de discussie met Amerikaanse airliners. Dus dat zijn geen dingen die wij als gemeente Oestgeest even heel snel voor elkaar krijgen.”

Wel ziet de wethouder de laatste tijd dat de discussie een wat andere kant op gaat. “We kijken eigenlijk met elkaar over hoe we de krimp van Schiphol kunnen faciliteren. In plaats van dat groei het uitgangspunt is.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×