(Foto: Sleutelstad)

Leidse raad werpt reddingsboei naar nieuwsredactie Sleutelstad

De Leidse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen bij de fusie-omroep ‘Unity, met het nieuws van Sleutelstad’. Ze trekt veertig mille uit om te voorkomen dat de huidige nieuwsredactie al per 1 september uit zijn studio in Leiden moet vertrekken.

In een zeldzaam spoeddebat bleek donderdagavond dat de Leidse politiek geschrokken is van recente beslissingen van het fusiebestuur van de beoogde streekomroep. Het bestuur snijdt in de ogen van de raadsleden onverantwoord diep in de nieuwspoot van de omroep, die vooral bestaat uit de Sleutelstad-kern. Ook wilde het bestuur de huur van de huidige Sleutelstad-studio per 1 september opzeggen.

Door het besluit van de gemeenteraad is dat laatste niet meer nodig. De extra kosten zijn nu tot de jaarwisseling gedekt. Deze reddingsboei moet even lucht geven, zodat de streekomroep alsnog een evenwichtige koers kan vinden. Wethouder Yvonne van Delft gaat nu bij het fusiebestuur aandringen op een duidelijk en doordacht fusieplan. Dat moet meer dan tot nu toe samen met de medewerkers gebeuren.

Omdat de nieuwsredactie van Sleutelstad zelf partij is in het conflict met het fusiebestuur, blijft deze berichtgeving kort en zo feitelijk mogelijk. Het debat terugkijken kan via deze link.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×