Tijdens de Open Dag op het Leiden Bio Science Park is er ook van alles te zien en te beleven voor kinderen. (Foto: PR)

Leiden Bio Science Park zet zaterdag de deuren open

Het Leiden Bio Science Park organiseert een Open Dag voor bewoners en bezoekers van Leiden en de regio. Op zaterdag 29 juni zet een vijftiental bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park als onderdeel van de Dutch Bio Science Week de deuren tussen 10.00 en 15.00 uur wagenwijd open.

“Daarmee geven ze een inkijkje in de activiteiten op ons innovatieve park dat tot het grootste Life Sciences & Health cluster van Nederland behoort”, zegt directeur Esther Peters van Stichting Leiden Bio Science Park. “En in Europa staan we in de top 5 en wereldwijd in de top 10.”

Het is de eerste keer dat het Leiden Bio Science Park een Open Dag organiseert. “Het is een langgekoesterde wens”, aldus Peters. “Om meer betrokkenheid te creëren tussen de bewoners van Leiden en de regio en de bedrijven en organisaties op het Leiden Bio Science Park. Veel mensen hebben geen idee wat er hier gebeurt en dat we hier bezig zijn met innovatieve oplossingen die levens verbeteren en verlengen. Met de gezondheid van de toekomst en daar mogen we heel trots op zijn.”

Programma
De Open Dag bestaat uit een heel divers programma, waarbij de bedrijven zelf activiteiten hebben samengesteld. Zo kunnen bezoekers aan de Open Dag het innovatieve  geneesmiddelenbedrijf Johnson&Johnson bezoeken waar ze een rondleiding door het lab krijgen. Ook kan het publiek ervaren hoe het is om een ziekte te hebben of hoe het is om in een bloedcel te zitten.

Een ander unicum is het anatomisch museum van het LUMC dat normaal gesproken alleen toegankelijk is voor studenten geneeskunde. Zaterdag opent het de deuren voor het publiek dat dus een unieke kans heeft om er een kijkje te nemen. Ook is er een speurtocht met rondleiding door de BioTech Training Facility, waar ontdekt kan worden  en ontdek wat er nodig is om een medicijn te maken.

Proefpersoon
Bij het Centre for Human Drug Reseach (CHDR) kan iedereen te weten komen hoe veilig het is om proefpersoon te worden bij het testen van geneesmiddelen en hoe ook hier wordt gewerkt aan oplossingen voor zeldzame ziektes. Voor kinderen zijn er popcorn, een slushpuppy en een springkussen.

In het innovatieve pand BioPartner 5, dat diverse Europese duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen, presenteren tien veelbelovende start-ups en bedrijven op het ‘Leids Goeds Festival’ hoe zij werken aan de nieuwste technologieën die een positieve impact op onze gezondheid hebben.

Dutch Bio Science Week
De Open Dag op zaterdag 29 juni, is maar een van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de Dutch Bio Science Week die helemaal in het teken staat van een gezondere toekomst. Het is de paraplunaam voor bestaande en nieuwe activiteiten met het thema gezondheid en de toekomst daarvan. Zo wil de sector met de speciale week een brede doelgroep aanspreken en talenten, start-ups, scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek met elkaar samenbrengen.

Het programma is geschikt voor alle leeftijden, van 4 tot 100 jaar. Het overzicht van alle activiteiten staat op www.dutchbioscienceweek.nl.

Leiden Maatschappij Science Dutch Bio Science Week


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×