(Foto's/videoregistratie: Chris de Waard)

Indrukwekkende Keti Kotiherdenking in tuin Wereldmuseum Leiden

In de tuin van Wereldmuseum Leiden vond zondagmiddag een indrukwekkende herdenking van het slavernijverleden plaats. Komende zaterdag volgt de viering van de afschaffing ervan. De herdenking en viering van Keti Koti (verbroken ketens) worden georganiseerd door stichting Songs of Freedom uit Leiden.

Tijdens de bijeenkomst spraken onder andere Jacintha Groen die Keti Koti in Leiden op de kaart heeft gezet en wethouder Abdelhaq Jermoumi.

Komende zaterdag, 6 juli, vindt de Keti-Kotiviering plaats met het festival ‘Songs of Freedom’. Ook dat wordt gehouden op het terrein van het Wereldmuseum. Het festival begint om 13.30 uur. Er wordt Afro-Amerikaanse en Afro-Caraibische muziek ten gehore gebracht. Op het terrein is verder een multiculturele markt met diverse hapjes en gerechten. De toegang is gratis.

Hoogtepunt van het festival is het optreden van het groot Songs of Freedom projectkoor met black gospelmuziek onder leiding van. Tim Hermsen en zangeres Nancy Zeefuik die bekendheid geniet door gospelkoor G-Roots. Het koor wordt begeleid door de band ‘Just friends’.

Leiden Maatschappij Keti Koti


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×