Leidse Rembrandt Dagen
In de binnenstad van Leiden is van alles te beleven tijdens de Leidse Rembrandt Dagen. (Archieffoto: Malinda Clouder)

Zeventiende eeuw komt tot leven tijdens de Leidse Rembrandt Dagen

In het weekend van 13 en 14 juli kan iedereen zich weer helemaal onderdompelen in de tijd dat Rembrandt leefde in Leiden. In de binnenstad van Leiden is van alles te beleven. Er zijn toneelstukken te zien, muziek te beluisteren en levende schilderijen te bewonderen.

Er zijn meer dan 450 vrijwilligers die op allerlei manieren actief zijn voor dit evenement. Medeorganisator Jan van Zwieten vertelt bij Sleutelstad Cultuur dat er dit jaar nieuwe elementen bij zijn gekomen. Zo rijdt er een boevenwagen rond en zijn er spelletjes te doen voor de kinderen waarmee ze een echte Leidse kletskoek kunnen verdienen.

De organisatie van de Leidse Rembrandt Dagen probeert het allemaal zo authentiek mogelijk te maken. Dus geen auto’s in de binnenstad en geen figuranten op hun mobieltjes.

De Leidse Rembrandt Dagen zijn op 13 en 14 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, het is gratis toegankelijk. De organisatie kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Meer informatie en opgeven kan via www.leidserembrandtdagen.nl.

 

Leiden Maatschappij Leidse Rembrandt Dagen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×