koken zonder dieren: zomerse salade
Een zomerse salade zonder dieren. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder Dieren: zomerse salade

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.

“Vorige week was ik jarig. Hoewel het weer niet zonnig was, wilde ik graag een zomers etentje. Hierbij een van de salades die ik heb gemaakt. Bon appetit!”

Ingrediënten voor vier tot zes personen:
1 pompoen
rode ui
2 kl ras el hanout
3 teentjes knoflook
½ groentebouillonblokje
130 g bulgur
2 punt paprika
12 falafels
10 g munt
½ potje magere Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
peper
zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en kruid met olie, ras el hanout, peper en zout. Gaar vervolgens de pompoen 20 minuten in de oven.

Snij de ui, paprika en knoflook en laat dit fruiten in de pan. Bak de falafel mee – wanneer de ui wat bruiner is – voor acht minuten. Bereid de bulgur volgens het pak en doe hier een halve groentebouillonblokje bij.

Als alles klaar is, meng het in een grote schaal. Voor toppings kan je kiezen voor een yoghurt-munt-dressing. Dit maakt het geheel helemaal af.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×