Wethouder Paul Olthof, bewoner Eline van Rijn en directeur Piet Grootenboer. (Foto: DELTA Netwerk)

Het rommelt bij DELTA Netwerk: 'Maar in Zoeterwoude gaan ze gewoon door'

Het rommelt bij de enige provider die het aandurft om glasvezelinternet aan te leggen in Zoeterwoude. Terwijl deze week bij Boerderij ’t Geertje feestelijk werd gevierd dat het bedrijf, als eerste in het buitengebied, is aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA, gaan er geruchten rond dat de aanbieder aan de andere kant van Nederland de schop uit de grond heeft getrokken. DELTA ontkent dit. In de provincie Friesland zou DELTA per direct zijn gestopt met de aanleg van snel internet. Medewerkers van de kantoren in Middelburg, Vlissingen en Schiedam hebben bovendien aangekondigd aanstaande dinsdag te zullen staken voor een beter loon.

Volgens wethouder Paul Olthof heeft de onrust bij DELTA geen gevolgen voor de aanleg van snel internet in Zoeterwoude. “In Zoeterwoude gaan ze gewoon door”, belooft hij. Olthof was eerder deze week aanwezig bij de feestelijke aansluiting van de eerste boerderij in het buitengebied. “Samen met Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk mocht ik aanwezig zijn bij dit bijzondere moment. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners toegang hebben tot snel internet. Zeker in ons buitengebied was dat niet vanzelfsprekend”, vertelt hij hierover.

Eerste
Nadat DELTA in de afgelopen maanden vrijwel de hele dorpskern van Zoeterwoude voorzag van snel internet, is zij afgelopen week gestart met het aansluiten van de woningen buiten het dorp. Boerderij ‘t Geertje heeft de eer om als eerste aangesloten te worden op het nieuwe glasvezelnetwerk. DELTA belooft nog voor het eind van 2024 alle aansluitingen in het buitengebied gerealiseerd te hebben. “We hebben sinds september 2022 in Zoeterwoude zo’n 48 kilometer geul gegraven om overal glasvezel te krijgen. Die gaan we in de komende maanden aansluiten”, belooft directeur Grootenboer.

Glasvezel
In 2022 hebben de gemeente Zoeterwoude en DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de aanleg van glasvezel in heel Zoeterwoude. Nadat KPN en Ziggo zich terugtrokken was DELTA de enige provider die het aandurfde om het dunbevolkte gebied van glasvezelinternet te voorzien. De gemeente betaalt flink mee aan de aanleg van dit netwerk.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×