Jan Stalman. (Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden verlengt contract met Jan Stalman

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en Jan Stalman zijn een contractverlenging van één jaar met een optie op een tweede jaar overeengekomen. De door Rob van Hooven, bestuurslid Technische Zaken, gewenste samenwerking tussen assistent-coach Jan Stalman en head coach Doug Spradley blijft hiermee in stand.

Stalman (43) was van 2020 tot 2022 twee seizoenen assistent-coach bij Donar. In de zomer van 2022 kwam hij over naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als assistent van head coach Doug Spradley. “Jan Stalman en Doug Spradley zijn complementair aan elkaar, wat mede aan de basis heeft gestaan van onze successen in de afgelopen twee jaar”, stelt Van Hooven. “Het assistent- trainerschap van Jan is de afgelopen jaren zichtbaar geweest in zijn uitmuntende analyses van de tegenstanders.” Van Hooven
geeft aan dat Stalman zich komend seizoen meer bezig gaat houden met het geven van gerichte trainingen. “Hierdoor kan Spradley zich nog meer toeleggen op de individuele ontwikkeling van spelers.”

Jan Stalman is erg blij met zijn nieuwe verbintenis. “Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is een topclub met een goede en fijne werksfeer. Daarnaast verheug ik me erop om verder te mogen werken met Coach Spradley. De samenwerking is goed en het klikt tussen ons. Wat we de afgelopen twee seizoenen beleefd en neergezet hebben, smaakt naar meer. Ik woon sinds kort in de binnenstad van Leiden en verbaas mij elke wandeling weer welk steegje ik nu weer in loop. Het is een sfeervolle historische stad met leuke mensen. Ik heb zin in volgend seizoen!”

Doug Spradley kijkt uit naar een nieuw seizoen met Jan Stalman aan zijn zijde. “Ik ben erg blij om met Jan verder samen te kunnen werken. Hij is erg goed in wat hij doet. Ik heb het geluk dat hij mijn top-assistent is.”

In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie. Eerder werd bekend dat Roeland Schaftenaar zijn contract met een jaar heeft verlengd. José Dimitri Maconda komt over van LWD Basket uit Leeuwarden. Marijn Ververs, Luuk van Bree en Maarten Bouwknecht verlaten ZZ Leiden.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×