De gemeente controleert jaarlijks een derde van alle bomen op haar grondgebied. (Foto: Annan Verboom)

138 ongezonde bomen in Oegstgeest worden gekapt

Na de zomervakantie worden in totaal 138 bomen in de gemeente Oegstgeest gekapt. Uit een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren blijkt dat ruim één procent van de in totaal 13.500 bomen op gemeentegrond, dusdanig onveilig is dat kap onvermijdelijk is.

Naast de bomen die op gemeentegrond staan zijn ook monumentale bomen die op privégrond staan onderzocht. Twee van die monumentale bomen moeten wijken. Het gaat om bomen in de gebieden Rhijngeest en Overgeest.

Controle
De gemeente controleert jaarlijks een derde van alle bomen op haar grondgebied. Omdat de gemeente aan een nieuw groenbeheerplan werkt werden dit jaar alle bomen gecontroleerd. Het aantal te kappen bomen is niet ongebruikelijk hoog, aldus de gemeente. “Dit is een gebruikelijk percentage bij de boomveiligheidscontrole.”

De gekapte bomen worden allemaal vervangen door jonge aanplant. Een deel al uiterlijk in het eerste kwartaal van 2025. De rest later.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×