Directeur-bestuurder Danny Wijnbelt spreekt de bewoners toe. (Foto's: Winand Stut)

Verduurzaming 149 huurwoningen in Lage Mors afgerond

Woningcorporatie De Sleutels heeft de renovatie van 149 woningen en 5 winkels in de Lage Mors afgerond. Woensdag vierde de corporatie samen met de bewoners dat de werkzaamheden klaar zijn. De werkzaamheden hebben bijna een jaar geduurd.

De woningen zijn de afgelopen tijd flink verduurzaamd. Zo werden daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en zijn de oude kozijnen vervangen door kunststof met HR++ glas. Ook zijn de gevels gereinigd. De woningen werden verder voorzien van mechanische ventilatie. Huurders konden er ook voor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. 123 huishoudens deden dat. Het kookgas is afgesloten bij de 92 huurders die daarvoor opteerden.

Energielabel A
De woningen hebben na de verduurzaming energielabel A en verliezen nu minder warmte, zijn energiezuiniger en bieden de bewoners meer wooncomfort. Het gaat om de woningen gelegen aan de Lage Morsweg, Damlaan, Morslaan, Stuwstraat, Duikerstraat, Sluisstraat, Dijkstraat en Storm Buysingstraat.

Vleermuizen
Bij de aanpak van de woningen is ook rekening gehouden met de leefbaarheid en de natuur in de wijk. Alle woningen kregen een nieuw lichtarmatuur naast de voordeur en aan de kopgevels zijn verspreid door de wijk nestkasten voor vogels en vleermuizen geplaatst.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×