ARTvertisements wint de International Women Entrepreneur Award. (Foto: PR)

Leids bedrijf ARTvertisements wint International Women Entrepreneur Award

Kunstenaars Barbara van Druten en Niki Koutouras hebben met hun bedrijf ARTvertisements internationale erkenning verworven. ‘Great Companies’, een initiatief uit India dat de onafhankelijkheid en het succes van vrouwen promoot, heeft hun onderneming bekroond met de International Women Entrepreneur Award.

ARTvertisements, een samenvoeging van de woorden ‘art’ en ‘advertisements’, is een creatief bureau dat via verschillende projecten kunst en commercie met elkaar verbindt, waarbij identiteit, (familie)geschiedenis, educatie en overige belangen worden meegenomen. De ruim zestig meter lange muurcollage in de Rijnsburgertunnel die vorige maand werd onthuld, is hier een voorbeeld van. ARTvertisements schrikt over het algemeen niet terug voor grote projecten. De gemiddelde maat van de kunstcollages die het bedrijf oplevert ligt rond de acht meter.

Barbara van Druten
Van Druten, die studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en de Academy of Arts, Architecture and Design in Praag, besloot twaalf jaar geleden te stoppen met haar werk in loondienst en werd ondernemer. Met zogenoemde ‘artvertisements’, afgedrukt op folies, behang of panelen, wist zij kunst(collages) en commercie samen te brengen.

Niki Koutouras
De ontmoeting met Niki Koutouras, twee jaar na de oprichting van het bedrijf, pakte goed uit. Als expert in retaildesign en conceptontwerp, en met vele jaren ervaring als marketingdeskundige voor Nederlandse modemerken, bleek Koutouras uitermate geschikt voor het creatieve bureau. De twee vrouwen bundelden hun talenten en zetten het ene na het andere project neer. Ze kunnen inmiddels al twaalf jaar goed leven van kunst.

Cultuur Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×