Als eerste gemeente in de regio realiseerde Voorschoten een Friendswoning. Daarbij wordt samengewerkt met De Sleutels en stichting De Binnenvest. (Foto: PR)

Ook Leiden krijgt Friendswoning voor dak- en thuisloze jongeren

In navolging van Leiderdorp en Voorschoten komt er ook in Leiden een zogenoemde ‘Friendswoning’. Mogelijk komt die in een van de nieuwe wijken waar de gemeente Leiden aan werkt, Westerpoort of het Werninkterrein.

Zo’n Friendswoning dient als onderkomen voor dak- en thuisloze jongeren in de leeftijd 18 tot en met 27 jaar. Gemeenten en woningbouwcorporaties hebben de plicht om ook bijzondere doelgroepen een dak boven het hoofd te bieden en dit is een manier waarop dat kan.

De ChristenUnie Leiden kwam afgelopen week met het voorstel om ook in Leiden een Friendswoning te realiseren. De partij kreeg daarvoor voldoende steun van andere partijen. “Een Friendswoning stelt jongeren in staat om een nieuwe start te maken. Ervaringen in Leiderdorp en Voorschoten zijn positief en wijzen uit dat het kan bijdragen aan het begeleiden van jongeren naar een zelfstandige woning.”

Zodra de Friendswoning in Leiden er daadwerkelijk staat, gaat stichting De Binnenvest zorgen voor de begeleiding van de jongeren. “Wij hebben al Friendswoningen in Leiderdorp en Voorschoten. Het is echt ons concept”, vertelt directeur-bestuurder Emmy Klooster aan Sleutelstad. “We hebben het ontwikkeld en het concept daarna vrijgegeven, zodat ook andere organisaties er desgewenst mee aan de slag kunnen.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×