Annemiek Rutters is per 1 november voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne. (Foto: PR)

Annemiek Rutters nieuwe voorzitter raad van bestuur Alrijne

Annemiek Rutters volgt op 1 november Yvonne Wilders op als voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne. Wilders stopt na de zomer om medische redenen, ze lijdt aan de spierziekte ALS.

“De raad van toezicht ziet in Annemiek Rutters een bevlogen en ervaren bestuurder, met oog voor de buiten- en binnenwereld van de organisatie”, zegt voorzitter Bruno Bruins van de raad van toezicht van het ziekenhuis. “Samen met Ivo van der Klei en Peter Jue vormt zij het team dat Alrijne een volgende fase in kan leiden.”

Rutters
Annemiek Rutters is sinds 2021 lid raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daarvoor was zij directeur van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens haar geneeskundestudie zag ze dat er organisatorisch veel te verbeteren was in de ziekenhuiszorg en daarom besloot ze tot een bedrijfskundige studie en startte haar loopbaan bij multinationals. Intussen heeft ze in verschillende ziekenhuisomgevingen organisatietransities geleid.

Over haar aanstelling als voorzitter bij Alrijne zegt Rutters zelf dat de organisatie haar erg aanspreekt vanwege de oprechte aandacht die er is voor patiënten, cliënten en collega’s  en om uitstekende zorg op de beste plek in de regio te bieden. “Ik krijg energie van samenwerken met regionale partners om de zorg toegankelijk en duurzaam te organiseren. Het is daarbij mooi dat Alrijne zowel medisch specialistische als ouderenzorg in huis heeft.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×