Fay Lovsky is in elk geval ook dinsdag te zien als kandidaat van de Slimste Mens. (Foto: Sleutelstad)

Zomerserie Slimste Mens van start met Fay Lovsky

De Leidse zangeres en componiste Fay Lovsky trapte maandagavond samen met acteur en TikTok-fenomeen Appie Mussa en journalist en presentator Herman ‘de Schermman’ van der Zandt de zomerserie van de populaire televisiequiz de Slimste Mens af.

Fay Lovsky is de artiestennaam van Fay Luyendijk. In 1981 scoorde ze een grote hit met het nummer ‘Christmas Was a Friend of Mine’. Ook vanavond wist ze te scoren, maar het ging niet heel soepel. Ze eindigde aanvankelijk als derde, maar versloeg in de finale heel knap Appie Mussa. De acteur, onder andere bekend als blauwe vogel bij het optreden van Joost Klein, ging met veel betere kaarten de finale in, maar slaagde er niet in om Lovsky weg te spelen.

Herman van der Zandt won deze eerste aflevering met afstand en daarmee gaf hij meteen een mooi visitekaartje af bij het programma waarvan hij vanaf volgend jaar de presentatie overneemt van Philip Freriks die met pensioen gaat. Ook Maarten van Rossum stopt dan als eenmansjury. Door wie hij wordt opgevolgd is nog niet bekend gemaakt.

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×