Initiatieven voor de versterking van het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte kunnen een bijdrage ontvangen. (Foto: Chris de Waard)

Subsidie voor sporten en bewegen in openbare ruimte

“Er is nog ruimte om budget aan te vragen voor de ‘Stimuleringsregeling versterking sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte’. Dat laat Team Sportservice weten dat de regeling voor de provincie Zuid-Holland uitvoert.

Organisaties kunnen maximaal 5.000 euro aanvragen voor verschillende projecten die sporten en bewegen in de buitenruimte stimuleren. Ook projecten die bijdragen aan het sport- en beweegaanbod in openbare ruimtes, recreatiegebieden en sportlocaties kunnen ondersteund worden met een bijdrage.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, zorgorganisaties, scholen en stichtingen. “Creatieve ideeën zijn van harte welkom”, laat projectcoördinator Ilse Alsemgeest weten. “Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is de afgelopen jaren nog duidelijker geworden. De focus ligt nu daarom op sport en recreatief bewegen dichtbij huis.”

De toegekende subsidiebedragen kunnen worden aangewend voor bijvoorbeeld aanpassingen in de buitenruimte, zodat sporten en bewegen mogelijk wordt gemaakt. Ook het organiseren van sport- en beweegactiviteiten in de openbare ruimte, of begeleiding bij communicatie en voorlichting komen in aanmerking voor een bijdrage.

Aanvraagprocedure
Voor het indienen van een aanvraag moet er eerst advies worden ingewonnen bij Team Sportservice. Op basis van dit advies kan de aanvrager een aanvraag indienen bij het subsidieportaal van de Provincie Zuid-Holland. Aanvragen kunnen tot en met 14 september 2024 worden gedaan bij Team Sportservice en kunnen vervolgens tot 1 oktober 2024 worden ingediend bij de Provincie Zuid-Holland.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×