(Foto: Jan Frensen)

Aanpak herrie voetbalkooi Oegstgeest laat op zich wachten

Maatregelen tegen geluidsoverlast bij de voetbalkooi in de Spaargarenstraat in Oegstgeest worden op zijn vroegst na de zomer genomen. Dat laat wethouder Elfred Bus weten aan de gemeenteraad.

De voetbalkooi in de nieuwbouwwijk is erg populair bij kinderen uit de buurt. Probleem: hij ligt tussen twee woningen ingeklemd, waardoor het geluid van de spelende jeugd hard bij de bewoners binnenkomt. De knallende ballen zorgen ook voor overlast bij het tegenovergelegen verzorgingstehuis Martha Flora. Er zijn daar al meerdere keren ruiten gesneuveld. Omwonenden noemen het geluid die de kooi veroorzaakt ‘onduldbaar’.

Maatregelen
Naar aanleiding van meerdere inspraakreacties in de gemeenteraad van hopeloze omwonenden besloot de gemeenteraad maatregelen te nemen. Niet alleen zou het ondeugdelijk aangelegde hek vervangen moeten worden voor een geluidsarme variant, zoals de gemeente al van plan was. Ook zouden er onder meer gebruiksregels opgesteld moeten worden en beplanting aangelegd moeten worden.

Dat gaat nu dus langer duren. “Het vraagt tijd om met de buurt te overleggen over gedragsregels en om aanvullende maatregelen, inclusief financiële consequenties, in beeld te brengen”, laat de wethouder weten. Bovendien kunnen planten enkel in het plantseizoen, van november tot februari, geplant worden en blijkt de levertijd van materialen langer dan gedacht.

Na de zomer komt de wethouder met een voorstel voor maatregelen. Er moet in elk geval geld gevonden worden, daarom komt hij ook met een voorstel over de financiële gevolgen.

 

 

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×