(Foto: Monuta)

Monuta draagt bij aan AED voor Hospice Issoria

Hospice Issoria in Leiden ontvangt van Monuta Leiden een gift van 500,00 voor de aanschaf van een AED. “Dit initiatief is één van de ‘Gebaren van Monuta’ die we via de medewerkers jaarlijks beschikbaar stellen”, meldt uitvaartverzorger Ruud Heijnekamp van Monuta.

“Al meer dan honderd jaar staat Monuta klaar voor de lokale samenleving. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare”, zegt Heijnekamp. “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. We doen er alles aan om er te zijn voor mensen op een impactvol moment in het leven. Niet alleen tijdens een afscheid. Maar ook als het nog niet zover is, of als zij al afscheid hebben moeten nemen van een dierbare in het verleden. Het is als medewerkers heel bijzonder dat wij van onze werkgever zo’n lokaal gebaar kunnen doen en zo samen een bijdrage leveren.”

Directeur Marco van der Ploeg van Hospice Issoria is blij met de steun. “Een Hospice ontvangt van de overheid een deel van de kosten voor het voorzieningenniveau. Daarnaast vraagt het Hospice van de gasten een eigen bijdrage voor hun verblijf. De vergoeding van de overheid en de eigen bijdrage van de gasten tezamen dekken de kosten echter niet. Het resterende jaarlijkse tekort, ongeveer 150.000 euro wordt aangevuld door giften, donaties en een bijdrage van de Vrienden van Issoria.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×