Ook dit jaar wordt in oktober de Duin en Bollen Vierdaagse gelopen. (Foto: Bollenstreek Omroep)

Duin en Bollen Vierdaagse presenteert Katwijk als vierde start- en finishlocatie

De Duin en Bollen Vierdaagse die in oktober alweer voor de derde keer wordt georganiseerd krijgt elke dag een andere start- en finishplaats.

Nadat de wandelaars op donderdag 10 oktober vertrekken vanuit Hillegom en de volgende dag Lisse als standplaats hebben, wordt de derde wandeldag de Dag van Katwijk. Het zijn het Andreasplein, de Princestraat en de looproutes door Valkenburg en Rijnsburg die feestelijk worden uitgedost voor deze start én finish. De finaledag blijft voorbehouden aan Noordwijk.

“Katwijk is een kustplaats met karakter, met de mooiste strandpaviljoens, restaurants, campings, musea en winkels aan zee”, zegt organisator Tjeerd Scheffer over de gemeente die dit jaar voor het eerst een eigen start- en finishplaats krijgt. “Op het prachtige strand en in de duinen kan men heerlijk recreëren en ontspannen, elementen die volledig aansluiten bij de doelstellingen van de Duin en Bollen Vierdaagse.” In de eerste jaren waren Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg alleen doorkomstlocaties.

Gastvrij
De Katwijkse wethouder Jacco Knape is blij met de komst van de Duin en Bollen Vierdaagse naar het dorp: “Wij zagen vorig jaar al drieduizend wandelaars voorbij komen, waardoor onze belangstelling was gewekt. Daar waar eerst nog sprake was dat Katwijk alleen een doorkomstlocatie zou zijn, ben ik heel verheugd dat de onderlinge samenwerking in onze gemeente heeft geresulteerd in een eigen start en finish. Ik kijk er naar uit en hoop dat er dit jaar nog meer mensen meedoen.”

De onderlinge samenwerking waar Knape aan refereert heeft de organisatie echt over de streep getrokken. Scheffer: “Wij hebben voor Katwijk gekozen omdat de Winkeliers in Katwijk Centrum,  de Horecavereniging Katwijk, winkelcentrum Hoftuin Rijnsburg en de gemeente de handen ineen hebben geslagen en zich op een gastvrije manier willen presenteren aan de wandelaars die door alle kernen van de gemeente gaan wandelen.”

Ook de VVV Katwijk en Leiden & Partners gaan een rol spelen in de uitvoering. De nieuwe routes voor dag drie worden binnenkort bekendgemaakt.

De Duin en Bollen Vierdaagse wordt van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2024 voor de derde keer gehouden. Er wordt gewandeld over de afstanden 30, 20, 15, 10 en 5 kilometer. De start- en finishplaatsen zijn op dag 1 Hillegom, dag 2 Lisse, dag 3 Katwijk en dag 4 Noordwijk. Informatie en inschrijven kan via db4daagse.nl.

Maatschappij Regio Sport Duin en Bollen Vierdaagse


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×