Raisa Blommestijn straks weer in actie bij Ongehoord Nederland. (Afbeelding: Ongehoord Nederland)

Raisa Blommestijn terug naar Ongehoord Nederland

De Leidse presentator en jurist Raisa Blommestijn keert terug bij omroep Ongehoord Nederland (ON). In januari besloot zij om te vertrekken omdat voorzitter Arnold Karskens van haar eiste dat ze zou stoppen met het uiten van haar mening via haar eigen sociale mediakanalen. Blommestijn maakt haar terugkeer bij ON op X bekend.

Karskens werd onlangs op non-actief gesteld wegens klachten van het personeel. “Gelukkig wordt nu door de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur met terugwerkende kracht erkend dat ik onheus ben bejegend”, schrijft Blommestijn. “Zij hebben mij gevraagd terug te keren naar de omroep, iets dat ik heb toegezegd na de op-non-actiefstelling van Karskens.”

Op LinkedIn laat Blommestijn weten dat zij op 19 augustus voor de meervoudige strafkamer moet verschijnen wegens ‘groepsbelediging’. “Laat het duidelijk zijn: je hebt geen vrijheid van meningsuiting als het bekritiseren van politieke tendensen je op een dagvaarding komt te staan”, aldus Blommestijn. Zij is naar eigen zeggen een individuele en kritische burger, een dissident en een journalist die politieke misstanden aan de kaak stelt. Ze roept mensen op om financieel bij te dragen in de kosten van haar verdediging.

Ondergang
Blommestijn studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit Leiden. Ook werkte zij daar. In 2022 promoveerde zij op de ondergang van de Weimarrepubliek. De titel van haar proefschrift is ‘Het spook van Weimar – Een democratie in crisis’.

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×