(Foto: Chris de Waard)

SP Zuid-Holland: 'Duidelijkheid nodig over gerommel Corbulotunnel'

De fractie van de SP in Provinciale Staten van Zuid-Holland wil na de zomervakantie in gesprek met het provinciebestuur over de gerechtelijke uitspraak en de consequenties daarvan voor de Provincie over de Corbulotunnel.

De rechter oordeelde een week geleden dat bouwcombinatie Comol5 terecht miljoenen aan extra kosten van de provincie claimt, omdat er bij de aanbesteding bewust tegen de aannemers zou zijn gelogen en er ook zaken door de provincie zijn verzwegen. De provincie moet door het achterhouden van informatie zes miljoen betalen aan bouwbedrijf Comol5.

SP Statenlid Iris van de Kolk wil van de gedeputeerde weten hoe het bedrog, zoals de rechter het noemde, heeft kunnen gebeuren en welke les eruit wordt getrokken. “Ook hadden wij graag al in een eerdere fase meer details gehad over de zaak, desnoods in besloten kring”, zegt Van de Kolk.

In de brief van Gedeputeerde Staten staat dat de Provinciale Staten half oktober worden geïnformeerd over de vervolgstappen die het provinciebestuur wil nemen. Dat vindt de SP veel te laat. “De uitspraak van de rechter heeft directe consequenties. Daarom willen we meteen op 4 september een bespreking over het achterhouden van informatie tijdens de aanbestedingsprocedure ten aanzien van het bestemmingsplan voor de Corbulotunnel in de N434.”

Leiden Maatschappij Politiek Regio Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×