Spoorbeheerder Prorail legt nieuwe duikers aan onder het spoor tussen Woerden en Alphen. Daardoor moeten ook reizigers vanuit Leiden omreizen.

Vertraging voor treinreizigers tussen Leiden en Utrecht wegens werkzaamheden aan spoor

Wie de komende tijd vanuit Leiden met de trein naar Utrecht reist, moet rekening houden met een vertaging van ongeveer een half uur. NS zet namelijk stopbussen in tussen Alphen aan den Rijn en Woerden. Er wordt onderhoud aan het spoor gepleegd.

ProRail vernieuwt vanaf vandaag spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Ook worden op het traject enkele zogenoemde duikers vervangen. Tijdens die werkzaamheden rijden er geen treinen.

Duikers
De tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt, worden duikers genoemd. Om ze te vervangen wordt het spoor weggehaald. Na de sloop van de oude duikers, worden er funderingspalen in de grond geboord, waarna nieuwe, betonnen duikers met behulp van een kraan op hun plek worden gelegd. “Vervolgens bouwen we het spoor weer terug”, meldt Prorail.

Wandelduiker
Bij Nieuwerbrug aan den Rijn wordt een speciale duiker aangelegd. Het gaat om een zogenoemde wandelduiker die de niet actief beveiligde overweg langs De Dubbele Wiericke gsast vervangen. De duiker wordt mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wandelaars kunnen zo onder het spoor door lopen om langs De Dubbele Wiericke te wandelen.

Reisadvies
NS adviseert reizigers tussen Leiden en Utrecht om hun reis tot en met woensdag 21 augustus 2.00 uur kort voor vertrek via de reisplanner te plannen voor het meest actuele advies.
Vanuit Woerden en vanuit Alphen a/d Rijn rijden NS-bussen naar Bodegraven. Tussen Utrecht Centraal en Leiden Centraal is reizen via Schiphol het snelste. Tussen Woerden en Leiden Centraal kunnen reizigers het beste via Den Haag Centraal.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×