(Foto's: Emile van Aelst, video: Jan Frensen en Keanu van der Bie)

Leids Kwartiertje tijdens de El Cidweek op het Garenmarktplein

De deelnemers aan de EL CIC-week racen natuurlijk van hot naar her door Leiden. Informatiemarkten, bezoek studentenverenigingen, universitair sportcentrum, musea en noem maar op. Je leert een hoop kennen, maar niet het belangrijkste van Leiden. Tijdens het Leids Kwartiertje konden de eerstejaars kennis maken met Leidsch Bier, het Feest der Feesten, de historie van Leiden en de Leidse taal.

Op het podium zorgden een duo en DJ’s voor lekker rustige achtergrondmuziek. De 3 October Vereeniging gaf informatie over 3 oktober en het Leids Ontzet. De studenten konden ook typisch Leidse behendigheidsspellen spelen, zoals het hutspotwerpen en Spaanse bezetters met water de stad uit jagen.

Bertram Wesselman en Edwin Haasbroek gaven een cursus Leids. Wie goed opgelet heeft kan vanaf nu in keurig beschaafd Leids een biertje bestellen en weggeven.

De les kon direct in praktijk gebracht worden bij de bar van Leidsch Bier, waar zeven verschillende Leidse bieren op tap te koop waren. Burgemeester van Peter van der Velden keek van een afstandje toe en had er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met de nieuwe lichting.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×