In 2019 werd de Vlietloop voor het laatst gehouden. Daarna gooiden corona en organisatorische problemen roet in het eten, maar nu is het evenement weer terug. (Foto: Chris de Waard)

Vlietloop in Voorschoten beleeft na vier jaar eindelijk 45e editie

De Voorstraat in Voorschoten wordt op zondag 1 september voor het eerst sinds 2019 overgenomen door de Vlietloop. Het koperen tegeltje in het midden van het wegdek wordt voor deze 45e editie weer blinkend opgepoetst. Het is de plek vanwaar het startsignaal zal klinken voor een kinderloop, de vijf kilometer, de tien kilometer en de tien Engelse mijl.

“We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar dan krijg je ook wel wat”, blikt voorzitter Robert Laan vooruit op het sportieve evenement. “De 45e editie van dit in 1976 geboren hardloopevenement gaat er weer als vanouds uitzien. De Vliethorst is in zijn geheel in gebruik voor het afhalen van startnummers, de na-inschrijving en het napraten over de geleverde prestaties.”

Dat laatste gebeurt vaak in familieverband, want een familyrun is de Vlietloop zeker. Laan: “Een beweegdag voor vaders, moeders, kinderen, scholen en sportclubs. Maar ook voor ambitieuze hardlopers die, net terug van vakantie, zich gaan richten op grotere wedstrijden als de Dam tot Damloop, de Amsterdam Marathon of wat verder weg de Zevenheuvelenloop.” Het parcours voor de langere afstanden loopt grotendeels Langs de Korte Vliet. Met waterposten en goedbeveiligde straten en paden. “Kortom, een heerlijke beweegdag, mede vormgegeven door Samen Gezond Voorschoten, een actieve door de Gemeente ondersteunde stichting die alle inwoners op een prettige manier aan het bewegen wil krijgen”, zegt Laan enthousiast.

Trombosestichting
Zoals bij zoveel hardloopwedstrijden, wordt ook hier geld opgehaald voor een goed doel. Bij de Vlietloop is dat de Trombosestichting die in Voorschoten is gevestigd. “Dat was in eerdere jaren ook al zo”, vertelt Laan. “En dat heeft een goede reden. Het is echt van groot belang om trombose onder de aandacht te brengen. Het kan iedereen overkomen, gezond of niet.”

Tri-Pt Studio, een instituut dat gepersonaliseerde workouts verzorgd, is hoofdsponsor en dekt de hoge kosten die de organisatie moet maken voor de organisatie.

Tassengarderobe
Op www.vlietloop.nl kan nog worden ingeschreven voor de loop. Ook vrijwilligers kunnen zich daar nog opgeven. Op zondag 1 september gaat in Sporthal de Vliethorst om 10.00 uur de na-inschrijving open. “Betalen gaat via een QR-code, dus neem wel je mobiele telefoon mee”, zegt Laan nog. In de hal is ook de tassengarderobe en daar wordt heel secuur omgegaan met de spullen van de deelnemers.

Advertentie

Sport Voorschoten vlietloop


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×