(Foto: Jan Frensen)

Samenscholingsverbod Oegstgeest stopt maandag definitief

Het samenscholingsverbod bij winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest wordt niet verlengd. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan Sleutelstad. Eerder deze week schreef burgemeester Jaensch in een brief aan de gemeenteraad al dat deze week doorslaggevend zou zijn voor het wel of niet verlengen van het verbod.

Het samenscholingsverbod rondom het winkelcentrum werd in mei ingesteld nadat er een flink aantal incidenten waren met rondhangende groepen jongeren. In een aantal gevallen werden hierbij kinderen ernstig mishandeld.

Doelloos
Die mishandelingen waren zelfs zo ernstig dat de burgemeester naar eigen zeggen niets anders kon dan doelloos rondhangen in de buurt van het winkelcentrum te verbieden. Dat verbod is actief tot het einde van de zomervakantie. “Wanneer we in de week voorafgaand aan het aflopen van het samenscholingsverbod constateren dat het verbod nog steeds effectief is en er nog steeds geen overlast is, zal het verbod niet worden verlengd”, aldus de burgemeester eerder deze week. Daar is nu dus een knoop over doorgehakt.

De eerste periode na het aflopen van het samenscholingsverbod blijven handhaving en politie extra patrouilleren in het gebied, aldus de gemeente. Bij hinderlijk gedrag kunnen er boetes uitgedeeld worden of in extreme gevallen zelfs gebiedsverboden opgelegd worden. In september en oktober worden er hiernaast ook extra toezichthouders ingezet en is jongerenwerk actief, zowel in het gebied zelf als op middelbare scholen.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×