De lustrumposter van het Steunpunt Stemmen Horen Leiden en omstreken. (Foto: PR)

Steunpunt Stemmen Horen Leiden bestaat vijf jaar 

Het Steunpunt Stemmen Horen Leiden en omstreken bestaat op 7 september vijf jaar. Het steunpunt beschikt over ervaringsdeskundige vrijwilligers die informatie en advies geven aan iedereen die meer wil weten over bijzondere zintuiglijke ervaringen.

“Ongeveer tien procent van de Nederlandse bevolking hoort weleens een stem die anderen niet horen”, laat Marcel de Jong namens het steunpunt weten. “Sommige mensen hebben hier last van. Het kan onderdeel zijn van een ziektebeeld, maar dat is niet altijd het geval.”

Het steunpunt organiseert lotgenotenbijeenkomsten en ook cursussen over het omgaan met stemmen voor stemmenhoorders, naasten en hulpverleners. “Het kan veel helpen als je ervaringen kunt uitwisselen met mensen die weten hoe het is om stemmen te horen”, aldus de aanbeveling.

Wereld Stemmen Horen Dag
Op 14 september organiseert Stichting Weerklank , het Steunpunt Stemmen Horen Leiden en het Zelfregiecentrum Leiden in de Vredeskerk een conferentie ter gelegenheid van Wereld Stemmen Horen Dag. Dat is een dag waarop jaarlijks wereldwijd wordt stilgestaan bij het horen van stemmen die anderen niet horen.

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×