Basisschool De Vink trapte samen met wethouder Schokker de maand van de veilige schoolomgeving af. (Foto: Voorschotense Krant)

Kinderen De Vink trappen de maand van de veilige schoolomgeving af

Ze vinden het af en toe best een beetje eng in het verkeer, een paar kinderen zijn zelfs al ‘bijna’ aangereden. Goed dus dat er aandacht is voor de actie ‘de scholen zijn weer begonnen’, vinden de kinderen van basisschool De Vink aan de Kuyperbrink in Voorschoten.

Samen met wethouder Hubert Schokker gaven ze vanmorgen de aftrap van de ‘Maand van de Veilige Schoolomgeving’. Op het schoolplein vertelden de wethouder en de schooldirecteur over verkeersveiligheid. Daarna werd de themamaand officieel geopend met bellenblaas en het vertrouwde spandoek ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Drie kinderen vertellen over het verkeer

De drie uit groep zes weten hoe gevaarlijk het is. Een van hen is al eens aangereden, een ander bijna. Ze vinden wel dat ze zelf ook moeten uitkijken, net als de automobilisten.

Eerste drie maanden cruciaal 
Dat zegt ook wethouder Hubert Schokker. “Kinderen gaan na de zomervakantie weer naar school en zijn niet meer gewend om te fietsen in het verkeer. Vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan de vele schoolgaande kinderen.”

Wethouder Schokker vind meer aandacht voor kinderen in het verkeer belangrijk

“Met elkaar moeten we zorgen dat kinderen in Voorschoten veilig naar school kunnen”, zegt wethouder Schokker. “Daarom ben ik blij dat we deze themamaand weer met Holland Rijnland, ROV Zuid-Holland, Veilig Verkeer Nederland, politie en scholen kunnen organiseren. Aan de ene kant vraag ik kinderen om goed uit te kijken op de fiets en bij het oversteken. Aan de andere kant vraag ik automobilisten en andere weggebruikers om extra rekening te houden met onze jonge weggebruikers.”

Kijk voor meer informatie op www.maakeenpuntvannul.nl/themamaand.

Advertentie

Maatschappij Onderwijs Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×