(Foto: Chris de Waard)

Buurtvereniging wil van café The Flow af

Bewoners van de Morsstraat zijn helemaal klaar met de overlast die volgens hen wordt veroorzaakt door café The Flow in hun straat. Het bestuur van buurtvereniging De Put in de Oude Morsch heeft burgemeester Peter van der Velden daarom een brief gestuurd met het verzoek in te grijpen, voordat hij Leiden op 17 september verlaat.

“Als buurtbewoners van De Oude Morsch willen wij u een urgente kwestie voorleggen. Café The Flow zorgt al jarenlang voor overlast en houdt zich niet aan de regels. Oud-burgemeester Lenferink heeft niet voor niets in december 2022 het café drie weken gesloten“, aldus de brief die door 66 bewoners van de straat is ondertekend.

Vorige week vond er bij The Flow een incident plaats, waardoor voor omwonenden de spreekwoordelijke emmer overliep. “In de late avond van dinsdag 20 augustus werd er niet alleen vóór het café op straat geblowd en herrie gemaakt, maar heeft er ook een vechtpartij plaatsgevonden.” Dat eerste is volgens de buren van het café staande praktijk, de vechtpartij niet. Die liep bovendien behoorlijk uit de hand.

Bouwafval
De inhoud van een container met bouwafval die tegenover The Flow stond, is volgens het wijkbestuur gebruikt om mee te gooien. “Planken en stenen vlogen door de lucht, tot schrik van omwonenden. Verschillende mensen hebben meerdere keren de politie gebeld. Die is rond 23.30 uur gekomen en heeft enkele jongemannen aangehouden en meegenomen. Voor ons als buurt is de maat nu vol.”

Intimidatie
De meeste problemen doen zich volgens de bewoners voor in de kleine uurtjes. “Met name na middernacht tot vroeg in de ochtend.” Het wijkbestuur vraagt de burgemeester nu met klem om de horecavergunning van The Flow in te trekken. Een kopie van hun brief is ook naar de gemeenteraad gestuurd. Namens de bewoners  van het wijkje rond de Morspoort en Molen de Put schrijft het bestuur die nachtelijke herrie nu echt beu te zijn. “Net als de stank in de straat, de intimidatie van buurtbewoners en de permanente parkeeroverlast.”

Duo-voorzitter Malou van Hintum van het wijkbestuur voegt er nog een hartenkreet aan toe: “We willen in een veilige wijk wonen waar je gewoon over straat kunt. Geen nachtelijke herrie op straat, geen geblow op de stoep, geen dwars op straat geparkeerde voertuigen, geen intimiderend gedrag. En we zijn als bewoners van de wijk met de hoogste horeca-dichtheid en de meeste coffeeshops heus wel wat gewend, maar dit gaat te ver.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×