Ron de Wolf van café The Flow in de Morsstraat. (Foto: Chris de Waard)

Café The Flow: 'We zijn zelf ook slachtoffers van de overlast'

Dat er overlast voor omwonenden is rond café The Flow in de Morsstraat weet Ron de Wolf zelf ook wel. De bedrijfsleider van het café ontkent echter dat The Flow de veroorzaker is van die overlast. “We zijn er zelf ook slachtoffer van.”

Gisteren stuurde de buurtvereniging een brief naar burgemeester Van der Velden met het verzoek om de vergunning van het café in te trekken. Eronder staan de handtekeningen van 66 bewoners van het wijkje. “Het was afgelopen week op de buurtbarbecue het gesprek van de avond”, hoorde De Wolf inmiddels van andere buren die het café wel een warm hart toedragen. Om dat te ondersteunen laat hij een stapel uitgeprinte e-mailberichten van omwonenden zien die inderdaad zonder uitzondering lovend zijn over de manier waarop The Flow het evenwicht tussen leefbaarheid en levendigheid probeert te bewaren.

“Wat er aan de hand is”, zegt De Wolf van achter de bar van het café van zijn dochter Romy, “is dat er al jaren een groep hangjongeren voor rottigheid zorgt in de omgeving. Ze hebben inmiddels een gebiedsverbod voor het Stationsgebied, de Beestenmarkt en het gebied rond de opvang van de Binnenvest aan de andere kant van de Morspoort, dus dan blijven de Haarlemmerstraat en de Morsstraat over.”

Dat er een coffeeshop in de straat zit, helpt volgens De Wolf ook niet. “Dan halen ze daar wiet en staan op de hoek te blowen. Daar worden ze vaak weggestuurd door bewoners en dan komen ze hier voor de deur terecht. Maar het zijn niet onze klanten. Ik hoef ze hier niet, want het zijn allemaal jonge jochies die niks verteren.”

De Wolf is naar eigen zeggen al twee jaar bezig om de overlast tegen te gaan. Een mail aan de politie van begin vorig jaar lijkt dat inderdaad te bevestigen. “Maar de politie kan ook niet zoveel doen. Die gasten staan hier alleen maar en dat is natuurlijk niet verboden. Dan worden ze gecontroleerd, maar als er dan verder niks aan de hand is, gaat de politie ook weer verder.”

The Flow heeft naar aanleiding van de brief van de buurtvereniging weer contact gezocht met de politie om hun kant van de zaak nog eens uit de doeken te doen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×